Ryanair perui talvikauden lennot Lappeenrantaan – syynä koronaviruspandemia

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lappeenrannasta piti päästä talvella neljään kaupunkiin halpalentoyhtiö Ryanairin reittilennoilla. Nyt lennot on peruttu talvikauden ajaksi koronapandemian ja muuttuvien rajoitusten vuoksi.

Talvikaudella piti olla neljä Ryanairin reittiä Lappeenrantaan: Milanon Bergamosta, Berliinistä, Budapestista ja Münchenin lähellä sijaitsevasta Memmingenistä. Reitit kuitenkin avataan näillä näkymin huhtikuussa alkavalla kesäkaudella. Lisäksi mukaan tulee viides reittilento Itävallan Wieniin.

– Koronapandemia ja varsinkin jatkuvasti muuttuvat matkustusrajoitukset tekevät tilanteesta hyvin vaikean niin lentoyhtiöille, lentokentille kuin matkustajillekin. Kun vapaa-ajan matkustus alkaa taas elpyä, uskomme, että matkustajat etsivät ennen kaikkea lomakohteita, joissa ei ole ruuhkaa tai suuria väkijoukkoja, sanoo Lappeenrannan lentoaseman toimitusjohtaja Eija Joro.