Toimintasankari Jean-Claude Van Damme täytti 60 vuotta – edelleen treenattu ja tikissä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Belgialaissyntyinen Jean-Claude Van Damme lukeutuu 1980- ja 1990-lukujen tunnetuimpiin toimintaelokuvien näyttelijöihin. Hän taitaa suuren joukon taistelu- ja itsepuolustuslajeja. Lisäksi hän on toiminut kehonrakentajana, eikä ole luopunut lihaksista vielä kuusikymppisenäkään.

Jean-Claude Van Damme, eli oikealta nimeltään Jean-Claude Van Varenberg, täytti 18. lokakuuta 60 vuotta. Hän on asunut Yhdysvalloissa 80-luvulta saakka ja sai ensimmäisen elokuvaroolinsa vuonna 1984. Kehon notkeus ja kykeneväisyys on päässyt monesti esille viihdekulttuurissa.

Miehen tunnetuimmat roolit ovat elokuvissa Kickboxer, Time Cop, The Expendables 2 ja Täydellinen sotilas. Hän harjoitteli kamppailulajien lisäksi balettia saavuttaakseen paremmin notkeutta kehoonsa. Hän on syönyt pääosin pelkästään kasvisruokaa uransa alkuajoista lähtien.

View this post on Instagram

Birthday Boy 🥳🥳🥳

A post shared by Jean-Claude Van Damme (@jcvd) on