Elokuvateatteriketju vuokraa saleja yksityiskäyttöön – sisään kerralla 20 henkeä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronakriisin vaikutukset viihdeteollisuuteen ovat olleet mittavia. Valtavista tappioista ovat kärsineet muun muassa elokuvateatterit ympäri maailman. Teatteriketjujen on täynyt kehitellä ongelmaan luovia ratkaisuja.

Nyt yhdysvaltalainen AMC Theatres -teatteriketju on alkanut vuokraamaan salejaan yksityiskäyttöön. Saleja vuokrataan enintään 20 hengen seurueille 99 dollarin hintaan. Yhteensä 17 valittavan elokuvan joukossa on sekä uutuuselokuvia että Sherikin ja Jurassic Parkin kaltaisia vanhoja suosikkeja.

Mikäli näytöksiin halutaan tuoda ruokaa, nousee tilan vuokran hinta 250 dollariin. Indiewire-lehden mukaan samankaltaisia palveluita on alkanut tarjoamaan Yhdysvalloissa myös Cinemark-yhtiö. AMC-elokuvateatteriketju on aikaisemmin varoittanut yhtiön varojen saattavan loppua alkuvuoteen 2021 mennessä.