Kaksi arvokasta liskoa varastetiin vuosi sitten – nyt ne löydettiin hengissä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Kaliforniassa tapahtui lähes vuosi sitten jokseenkin epätavallinen rikos. Long Beachilla sijaitsevassa JTK Reptiles -eläinkaupassa vieraili marraskuussa 2019 varkaita, joiden mukaan päätyi kaksi matelijaa.

Ryöstösaaliiksi päätyneet kirjovaraanit olivat todellisia arvoliskoja, sillä niiden yhteisarvo oli jopa 63 000 euroa. Taannoin tapauksen tutkinnassa tapahtui uusi käänne. Viranomaiset suorttivat ratsian Panorama Cityssä sijaitsevaan kotiin, josta kirjovaraanit lopulta löydettiin.

Viranomaiset pidättivät kotona ratsian aikana olleet 30-vuotiaan Jose Luis Maciasin ja 27-vuotiaan Kassanra Marie Duenasin ryöstöstä syytettyinä. Matelijat on sittemmin palautettu JTK Reptiles -eläinkauppaan. Long Beachin poliisilaitoksen tiedottaja kertoo Los Angeles Times -lehdelle varastettujen kirjovaraanien voivan hyvin.