Avaruusaseman ilmavuoto korjattiin teenlehtien avulla

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maata kiertävällä kansainvälisellä avaruusasemalla havaittiin viime vuonna ongelma pienen vuodon muodossa. Sitä ei korjattu heti, sillä ilmaa pääsi vuotamaan avaruuteen vain pieniä määriä. Tämän vuoden elokuussa vuodon huomattiin kuitenkin kasvaneen.

Vuoto onnistuttiin paikantamaan jokseenkin yllättävällä tavalla. Kosmonautti Anatoly Ivanishin päästi asemalla vapaaksi muutamia teenlehtiä teepussista. Tämän jälkeen avaruusaseman miehistö alkoi tarkkailemaan, mihin ne leijailivat.

Seinään ilmestynyt reikä löydettiin lopulta sitä kohti lentäneiden teenlehtien ansiosta. Se on sittemmin korjattu väliaikaisesti kapton-teipin avulla. Forbes-lehden mukaan suunnitelmissa on kuitenkin keksiä pysyvämpi keino paikata avaruusaseman seinämään ilmestynyt vuoto.