Eläintarhan homopingviinit varastivat lesbopingiivinien munan tullakseen isiksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hollantilaisessa DierenParkin eläintarhassa asuu yhteensä 17 afrikanpingviiniä. Homoseksuaalisuus on yleistä lajin edustajilla, mutta nyt yksi urospingviinipari haluaa perustaa perheen. Ne varastivat lesbopingiiviniparin muniman munan itselleen.

Nyt urospingviinipari hautoo varastamaansa munaa vuorotellen, kun toinen osapuoli käy hakemassa ruokaa. Valitettavasti muna on tuskin hedelmöittynyt, koska se on kahden naaraan pesästä. Samanlainen tapaus raportoitiin jo viime vuonna, jolloin homopingviinipari hautoi turhaan toista munaa.

Pari selkeästi kaipaa pientä poikasta. Toisinaan homopingviinit ovat saaneet heteroparin munia haudottavakseen ja onnistuneet kasvattamaan uuden perheenjäsenen. Pingviinit ovat yksiavioisia, mutta kumppanin sukupuolella ei ole väliä.