Helsinki-Vantaan lentoasemalle avataan lääkärikeskus – matkailuklinikalta apua yleisiin vaivoihin

Matkailu Terveys · Terhi Piiroinen

Helsinki-Vantaan porttialueelle avataan lokakuun lopussa uusi lääkäriasema. Matkailijat saavat apua yleisiin vaivoihin kuten migreeniin, vatsavaivoihin, korvakipuun tai allergisiin reaktioihin. Palveluvalikoimassa on myös etälääkärin palvelut ja koronatestaus.

Finavia ja Lääkärikeskus Aava ovat tehneet yhteistyösopimuksen matkailuklinikan avaamisesta. Aava Airportin palveluihin kuuluvat sekä paikan päällä tehtävä perusterveydenhoito että etälääkärivastaanotot. Matkailuklinikalla onnistuvat tarvittaessa myös tietyt rokotteet ja unohtuneen lääkereseptin uusiminen.

Lentomatkustus on edelleen sallittua tietyillä ehdoilla. Lääkärikeskus Aavan palvelut ovat kaikkien lähtevien matkustajien sekä kaikkien ilman sisärajatarkastusta saapuvien matkustajien ulottuvilla. Palvelupiste sijaitsee keskeisellä paikalla, portin 26 vieressä.