Herkkusienet sopivat lihattoman lokakuun lautaselle! Kuorrutetut sienet naposteluiltaa varten

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Herkkusienet ovat edullisia, yksinkertaisia valmistaa ja niistä saat täyteläisyyttä ruokiin. Sienet ovat hyviä kuidun, mineraalien ja B-vitamiinin lähteitä. Champ vinkkaa nyt reseptin, kuinka voit valmistaa rapeita kuorrutettuja herkkusieniä.

Rapeat kuorrutetut herkkusienet ovat omiaan dippilautasella. Tärkeää on kuivata sienten pinta ylimääräisestä nesteestä ennen panerointia ja kypsennystä. Valmista ensin dippi: Sekoita ainekset yhteen ja anna maustua kylmässä noin 20 minuuttia.

Dippi:3 valkosipulinkynttä raastettuna1,5 dl turkkilaista jogurttia2 dl majoneesia1 tl suolaa2 tl valkoviinietikkaa

Sekoita kulhossa sienet, valkosipuli, suola, mustapippuri, öljy ja sitruunamehu. Anna maustua noin 10 minuuttia. Laita erillisille syville lautasille vehnäjauhot, korppujauhot ja kananmunat. Raasta parmesaanijuusto korppujauhon joukkoon.

Valuta sienet huolellisesti. Pyörittele sienet aluksi vehnäjauhossa kauttaaltaan. Tämän jälkeen pyörittele herkkusienet kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna sienten levätä hetki ennen kypsentämistä, jottei kuori irtoa.

Lämmitä paistamiseen tarkoitettu öljy noin 170-180 asteiseksi ja uppopaista sieniä noin 3 minuuttia, kunnes pinta on kauttaaltaan kauniin ruskea ja rapea. Valuta paistetut sienet talouspaperin päällä ja tarjoa valkosipulidipin kanssa.

400 g Champ Ruskeita Herkkusieniä1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna1 tl suolaa½ tl mustapippuria2 rkl oliiviöljyä½ sitruunan mehu1 l ruokaöljyä uppomaistamiseen2 dl vehnäjauhoja2 dl korppujauhoja3 kananmunaa rakenne rikottuna40 g parmesaania

VINKKI! Voit valmistaa sienet myös uunissa; pirskottele paneroitujen sienten päälle hieman öljyä ja paista niitä 200 asteessa noin 6-8 minuuttia.