Rohkea kokeilu Helsingissä – Lasten pyhäinpäivää vietetään hautausmaalla

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Pyhäinpäivä on muuttunut vuosien varrella enemmän sen viihteelliseksi versioksi Halloweeniksi. Alun perin pyhäinpäivää on vietetty sadonkorkuun päätösjuhla kekrinä. Luterilainen kirkko muistaa edesmenneitä rakkaita pyhäinpäivän hengessä.

Helsingin Malmin hautausmaa muutetaan pyhäinpäivänä koko perheen tapahtuma-alueeksi. Pohjoismaiden suurimmalla hautausmaalla, Malmilla, käy pyhäinpäivänä tuhansittain ihmisiä sytyttämässä kynttilän edesmenneille rakkailleen. Viime vuonna Malmin seurakunta tarjoili kuumaa juomaa ja kohtasi noin 800 ihmistä päivän aikana. Tänä vuonna luvassa on enemmän ohjelmaa myös lapsille.

– Koko perheelle tarkoitettua Lasten pyhäinpäivää vietetään ensimmäistä kertaa Suomessa hautausmaalla. Myös lapset ovat tervetulleita tunnelmoimaan hautausmaalle ja pohtimaan elämää ja kuolemaa omalla tavallaan. Luvassa on tulitaiteilijoita, Kaartin soittokunta, enkelirastipolku ja tuhansien kynttilöiden meri pyhäinpäivänä Malmin hautausmaalla, seurakunta tiedottaa.

Hautausmaatapahtuma keskittyy poismenneiden rakkaiden muistelemiseen valoisassa hengessä vuoden pimeimpään aikaan. Paikalla on kymmeniä pappeja, diakoneja ja lastenohjaajia, ja kyseessä on Malmin seurakunnan isoimpia panostuksia koko vuonna.Halutessaan Malmin hautausmaalla saa luottamuksellista keskusteluapua itselleen tai perheelleen koskipa asia elämää tai kuolemaa. Lisätietoja löydät täältä.