Harvey Weinstein haluaa ulos vankilasta – asianajajat vetoavat miehen terveydentilaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yli sata naista on syyttänyt elokuvatuottaja Harvey Weinsteiniä seksuaalirikoksista. Hänet on tuomittu 23 vuoden vankeusrangaistukseen kahdesta seksuaalirikoksesta ja hän on sovitellut suurimman osan syytöksistä rahalla. Nyt miehen asianajajat yrittävät saada häntä vapauteen.

Harvey Weinstein on varaton ja sairas. Hän tulee todennäköisesti kuolemaan telkien takana, mikäli hän ei pääse suorittamaan tuomiotaan kotiarestiin. Tai näin ainakin hänen asianajajansa väittävät, sillä heidän mukaan Weinstein on lähes sokea, liki liikuntakyvytön ja syö 20 eri lääkettä päivittäin. Miehen tiimi on valmiina maksamaan kahden miljoonan takuusumman vapautuakseen Buffalossa sijaitsevasta vankeinhoitolaitoksesta.

Hän joutunee maksamaan myös viiden miljoonan dollarin suuruisen takuusumman Los Angelesiin, jossa häntä odottaa joukko uusia seksuaalirikossyytteitä. Hän on siellä epäiltynä muun muassa 11 raiskauksesta ja seksuaalisesta ahdistelusta. Lakimiesten mukaan Harvey Weinsteinilla ei ole enää omaisuutta, mutta hänen ystävänsä olisivat valmiita maksamaan takuusummat. Tiedossa ei ole, olisivatko samat ystävät valmiita maksamaan korvauksia myös tuottajan uhreille.

Syyttäjä nauroi väitteille varattomuudesta. Harvey Weinsteinin kerrottiin äsken myyneen kartanonsa 60 miljoonalla dollarilla. Lisäksi miehellä on suhteita ja keinoja ympäri maailmaa, jotta pystyisi tekemään katoamistempun kotiarestin aikana, Page Six uutisoi.