Matthew McConaughey jätti romanttiset komediat – edes 14,5 miljoonan tarjous ei muuttanut mieltä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywood-tähti Matthew McConaughey tunnettiin vielä vuosituhannen alussa pääasiassa rooleistaan romanttisissa komedioissa. Nyt tähti on paljastanut kuitenkin lopettaneensa hurmureiden näyttelemisen kevyissä komediaelokuvissa.

Matthew McConaughey kiroittaa tuoreessa Greenlights-kirjassaan romanttisten komedioiden olleen pitkään hänen ainoita kassamagneetteja. Hän nautti eskapistisen, romanttisen aivot nollille -viihteen tarjoamisesta tarjoamisesta yleisölle ja toteaa ikään kuin tulleensa uudeksi Hugh Grantiksi. McConaughey kuitenkin lopetti niissä näyttelemisen 2010-luvulla, eikä edes yhdestä roolista tarjottu 14,5 näyttelijäpalkkio saanut häntä muuttamaan mieltään.

– Kieltäydyin tarjouksesta. Jos en saanut tehdä mitä itse halusin, en tehnyt sitä. Viis hinnasta, McConaughey paljasti Indie Wire -sivuston mukaan.

Ennen päätöstään McConaughey oli tullut tutuksi elokuvista, kuten Kuinka hukata kundi 10 päivässä, Muuttohaluton poikamies ja Pelimiehen painajainen. 2010-luvulla tähti teki täyskäännöksen näyttelemällä synkissä draamoissa kuten Dallas Buyers Club, Killer Joe, Mud ja True Detective.