Tietoturva-asiantuntija väittää hakkeroineensa Trumpin Twitterin – arvasi helpon salasanan

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Salasanaa valitessa ei kannata mennä sieltä, missä aita on matalin. Eräs hollantilainen tietoturva-asiantuntija väittää pystyneensä hakkeroimaan Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin Twitter-tilin arvaamalla sen salasanan.

Victor Gevers kertoo yrittäneensä kirjautua Trumpin tilille ja onnistuneensa viidennellä kerralla arvattuaan salasanan olevan Trumpin Make America Great Again -sloganiin viittaava ”maga2020!”. Hänellä olisi ollut pääsy Trumpin yksityisviesteihin ja hän olisi voinut jakaa julkaisuja presidentin nimissä sekä muokata hänen profiiliaan. Geversin mukaan Trumpin tilillä ei ollut käytössä tietoturva-asiantuntijoiden suosittelemaa kaksivaiheista tunnistautumista.

Geversin väite Trumpin tilin hakkeroimisesta on tosin kiistetty sekä Twitterin että Valkoisen talon toimesta. Twitterin edustajan mukaan hakkeroinnista ei ole todisteita, ja hän kertoo The Verge -sivustolle ison profiilin käyttäjien tilien olevan suojattu erityisen hyvin etenkin vaalien alla. Valkoisen talon edustaja puolestaan kuvaili väitettä epätodeksi, vaikka ei kommentoinutkaan tarkemmin presidentin sosiaalisen median turvamenetelmiä.