Keskosena syntynyt virtahepo juhli synttäreitä – painaa jo lähes 600 kiloa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Cincinnati Zoo & Botanical Gardeniin kolme vuotta sitten syntynyt Fiona-virtahepo saapui maailmaan kuusi viikkoa etuajassa. Keskosena syntynyt virtahepo painoi syntyessään 13 kiloa. Nyt se juhli kolmevuotissyntymäpäiviään kakulla herkutellen.

Fiona virtahevon paino on kohonnut vuosien saatossa 590 kiloon. Fionan kakku on rakennettu sen tavallisesta ruokavaliosta kauniisti asetellen. Fionan synnyttänyt emä nimeltään Bibi liittyi syntymäpäiväherkutteluun.

Virtahevot kasvavat yleensä reilusti yli tuhannen kilon painoiseksi, toisinaan jopa 3.000 kiloon saakka. Niiden lapsuus kestää pitkään, sillä virtahevoista tulee sukukypsiä vasta 7–10-vuotiaina. Fiona on yksi maailman kuuluisimmista virtahevoista ja se on esiintynyt sosiaalisessa mediassa elämänsä alkutaipaleelta asti.