Harley-Davidson esitteli sähköpolkupyörän – tällainen on ensimmäinen malli

Autot Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Harley-Davidson yhdistetään lähinnä kovaäänisiin ja näyttäviin moottoripyöriin, mutta erityisesti viime vuosina yhtiö on laajentanut repertuaariaan. Nyt aikaisemmin tänä vuonna esitelty sähkömoottoripyörä on saamassa rinnalleen myös sähköpolkupyörän.

Harley-Davidsonin ensimmäinen, alkuvuidesta 2021 markkinoille saapuva sähköpolkupyörä kantaa nimeä Serial 1 Cycle. Nimi viittaa yhtiön vuonna 1903 valmistettuun ensimmäiseen Serial Number One -moottoripyörään. Yhteneväisyydet eivät jää nimeen, sillä myös sähköpolkupyörän ulkomuoto on suunniteltu muistuttamaan yhtiön klassista ensimmäistä moottoripyörämallia.

Serial 1 Cycle -sähköpolkupyörästä ei ole toistaiseksi paljastettu tarkempia teknisiä yksityiskohtia. Harley-Davidsonin on TechCrunch-sivuston mukaan paljastettu kärsineen viime vuosina talousvaikeuksista, ja heinäkuussa yhtiö ilmoitti joutuvansa irtisanomaan noin 700 työntekijää. Yhtiön moottoripyörien myynti on laskenut rajusti erityisesti koronapandemian aikana, kun taas sähköpolkupyörien kysyntä on vain lisääntynyt.