Futuristinen auto hämmästyttää – muuttuu lentokoneeksi kolmessa minuutissa

Autot Digi · Tim Isokivi

Paluu tulevaisuuteen -elokuvista tuttujen lentävien autojen ilmestymistä katukuvaan on saatu tekniikan kehittymisestä huolimatta vielä toistaiseksi odottaa. Viime vuosina sellaisia ovat kuitenkin kehitelleet useat auto- ja teknologia-alan yhtiöt, kuten slovakialainen Klein Vision.

Klein Visionin Aircarissa on kaksi erilaista tilaa, jotka tekevät siitä eräänlaisen tosielämän Transformerin. Se kykenee liikkumaan tavanomaisten autojen tavoin renkaiden avulla tiellä ja muuttumaan napin painaluksella ilmaan nousevaksi siivekkääksi lentokoneeksi. Autosta lentokoneeksi muuttumisen kerrotaan kestävän vain kolme minuuttia.

Aircarin huippunopeus on 200 kilometriä tunnissa ja sen kaksipaikkainen malli kykenee kuljettamaan kerralla 200 kilon painoisia lasteja. Klein Visionin mukaan AirCarin matka suunnittelupöydältä toimivaksi, taannoin ensimmäisen koelentonsa suorittaneeksi prototyypiksi kesti vain 18 kuukautta. Yhtiön tavoitteena on Telegraph-lehden mukaan tuoda ensimmäinen kaupallinen AirCar-malli markkinoille jo seuraavien kuuden kuukauden aikana.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.