Junia sotkettu Lappeenrannassa – tekijät voivat saada vankeustuomion

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kaakkois-Suomen poliisi kertoo, että Lappeenrannassa on sotkettu junanrunkoa graffiteilla. Teko on tapahtunut 28. lokakuuta. Junan toinen sivu on maalattu kauttaaltaan.

Juna on ollut pysäköitynä Lappeenrannan ratapihalla. Poliisi tutkii asiaa törkeänä vahingontekona. Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja, tai muuten asiasta tietäviä ilmoittamaan havaintonsa sähköpostilla vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse 0295414559.

Vahingonteko luokitellaan törkeäksi, jos siitä aiheutuu erittäin suurta taloudellista vahinkoa. Törkeästä vahingonteosta voidaan tuomita vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi. Junien maalaaminen graffiteilla on kansainvälinen ilmiö jo osassa maailmaa oma alakulttuurin laji.