Poliisilla on epäilty miehen yliajosta Helsingissä – oli tapahtumapaikalla viranomaisten saapuessa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kerroimme eilen poliisin etsineen Helsingin Pihlajamäessä 38-vuotiaan miehen päälle ajanutta kuljettajaa. Sivullinen oli löytänyt miehen maasta elottomana ja teki hänestä ilmoituksen hätäkeskukseen. Nyt on selvinnyt, että tapahtumapaikalla oli muitakin kuin hätäpuhelun tehnyt henkilö.

Poliisi on selvittänyt, että miehen yli ajoi kuorma-auto. Kuorma-auton kuljettaja on vuonna 1997 syntynyt mies, joka on otettu kiinni rikoksesta epäiltynä. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta ja liikennepaosta.

Kuorma-auton kyydissä oli tapahtumahetkellä kuljettajan lisäksi vuonna 1996 syntynyt mies, joka on myös tavoitettu ja kuulusteltu. Häntä epäillään rikoksentekijän suojelemisesta ja pelastustoimen laiminlyömisestä.

– Kuljettaja on kertonut havainneensa ajoradalla ihmisen makaamassa, mutta kiistää törmänneensä, vaan kiertäneensä tämän. Kuljettaja pysäköi auton lähistölle.Tutkinnassa on selvinnyt, että kuljettaja ja matkustaja olivat pian palanneet tapahtumapaikalle jalan, mutta vasta paikalle saapunut sivullinen soitti asiasta hätäkeskukseen, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitokselta.