Suomenlinnan pyhäinpäivä on tunnelmallinen – alueella juhlitaan Viaporin Kekriä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Halloweenia on vietetty Suomessa perinteisemmin pyhäinpäivänä tai kekrinä. Ikivanha sadonkorjuujuhla muistaa myös poisnukkuneita läheisiä. Nyt pyhäinpäivää voi juhlia Suomenlinnassa tunnelmallisesti menneiden aikojen tyyliin.

Merilinnoitus Suomenlinnassa järjestetään pyhäinpäivänä 31.10. jo perinteeksi muodostunut Viaporin Kekri. Suomen kansanperinteessä kekri on merkinnyt sadonkorjuukauden loppua, ja sitä on juhlittu hyvän ruoan ja juoman merkeissä. Viaporin Kekrissä tuodaan takaisin tätä muinaista kekriperinnettä kattamalla pöydät kekriherkuin, valaisemalla linnoitusta ja järjestämällä esityksiä, opastuksia ja performansseja kekrijuhlan kunniaksi – Suomenlinnan historiaa unohtamatta.

– Uskomme kaupunkilaisen ja kaupunkikulttuurista kiinnostuneiden yllättyvän, kokevan elämyksiä, koskettavia tunteita ja kulinaristisia nautintoja syksyisessä ja pimeässä Suomenlinnassa. Viaporin Kekri tuo esiin ympärivuotista maailmanperintökohdetta ja tukee paikallisten yrittäjien toimintaa, kertoo Suomenlinnan hoitokunnan tapahtumakoordinaattori Paula Lappalainen.