Paloauton hälytysajo 360-videona Helsingistä – tältä näyttää ohjaamosta käsin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lukemattomien pikkupoikien unelma-ammattina on palomiehen työ, ja hieman vanhemmistakin monet haluaisivat joskus kokea hälytysajon paloauton kyydissä. Nyt se on mahdollista verkossa, sillä Helsingin kaupungin pelastuslaitos on kuvannut erään hälytysajon paloasemalta kohteeseen saakka ohjaamon kojelaudalle asennetulla 360-kameralla. Videon tarkoituksena on esitellä pelastuslaitoksen toimintaa.

Kyseessä on melko tuore video, joka on kuvattu 14. lokakuuta kello 21.25 alkaen, kun pelastuslaitos sai hälytystehtävän Vuosaaren satama-alueelle. Tehtävälle lähti yksiköitä useilta eri pelastusasemilta. Kallion keskuspelastusasemalta lähti mukaan päivystävä palomestari HE32 sekä raskas pelastusyksikkö HE105, jonka hälytysajosta video kuvattiin. Matka paloasemalta kohteeseen kesti noin yksitoista minuuttia.

– Olimme asentaneet aiemmin HE105:sen ohjaamoon 360° kameran näyttääksemme hälytysajosta aitoa tilannekuvaa. Olemme poistaneet ääniraidalta osan keskusteluista liittyen tehtävän osoite tms. tietoja sekä pelastuslaitoksen toimintamalleista tms. käytävää ohjaamo- ja radiopuhelinkeskustelua, pelastuslaitos kertoo videostaan.