Urheiluseura petoksen kohteena Lappeenrannassa – huijari esitti toimitusjohtajaa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lappeenrantalaista urheiluseuraa on erehdytetty maksamaan ”toimitusjohtajan” pyynnöstä useamman tuhannen euron summa seuran varoja ulkomaalaiselle tilille. Maksetun laskut rahat menevätkin huijarin tilille. Poliisi tutkii asiaa petoksena.

Kaakkois-Suomen poliisi kertoo, että kyseessä on niin sanottu toimitusjohtajapetos, jossa hyödynnetään yrityksessä tai yhdistyksessä johtavassa asemassa olevan henkilön tietoja petoksen tekemiseksi. Käytännössä tämä toteutetaan usein siten, että huijari tekeytyy yrityksen tai yhdistyksen toimitusjohtajaksi ja pyytää alaistaan sähköpostilla maksamaan tekaistun laskun. Lappeenrannan urheiluseura joutui petoksen kohteeksi 21. lokakuuta.

Poliisi kehottaa rahaliikennettä hoitavia henkilöitä kiinnittämään huomioita seuraaviin asioihin:

– Jos sähköpostissa ilmaistaan erityistä kiirettä tai maksettava summa on poikkeuksellisen suuri, kannattaa asia vielä varmistaa ennen maksamista.

– Kiinnitä huomioita sähköpostiin, josta viesti on tullut. Siinä voi olla esimerkiksi vain muutaman kirjaimen ero, mutta tästä huijarin voi tunnistaa ja välttyä rikokselta.

– Vertaa laskua muihin laskuihin. Jos maksunsaajan tiedot vaikuttavat epäilyttäviltä, kannattaa asia vielä varmistaa ennen maksamista.