Jean-Claude Van Damme on tosielämän sankari – pelasti chihuahuan hengen!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brusselin muskeleiksikin kutsuttu toimintatähti Jean Claude Van Damme on auttanut pelastamaan pienen koiran hengen. Kamppailulajien ja lihasten sijaan Täydellinen sotilas, The Expendables ja Kickboxer -tähti tosin pelasti koiran sosiaalisen median avulla.

Raya-niminen kolmikuinen chihuahua oli myyty Bulgariasta uusille omistajille Norjaan. Koiraa ei kuitenkaan suostuttu rekisteröimään, sillä se oli tuotu maahan väärällä passilla. Rayaa ei kuitenkaan huolittu takaisin Bulgariaan EU:n eläinkuljetuslakeihin vedoten, ja niinpä koiraa uhkasi lopettaminen.

Jean-Claude Van Damme sai vihiä asiasta ja päätti toimia Rayan hyväksi. Tähti aloitti somekampanjan, jossa hän pyysi viranomaisia säästämään koiran hengen. 60-vuotiaan Van Dammen mukaan ei ollut koiran syy, että se oli toimitettu Norjaan virheellisin paperein.

Kampanja tehosi, ja Raya pääsi lopulta palaamaan Bulgariaan. Koiralle tehdään Independent-lehden mukaan lääkärintarkastus ja sille aletaan etsimään uutta kotia.