Kaksi miestä pidätettiin – myivät lääkärille taikalampun 80 000 eurolla

Ohhoh! · Tim Isokivi

Ihmisten oiveita toteuttavan hengen sisältävät taikalamput ovat tuttuja saduista ja esimerkiksi Disneyn Aladdin-elokuvasta. Tosielämän taikalamppuja ei tiedettävästi ole olemassa, kuten eräs intialainen lääkäri sai harmikseen huomata.

Tohtori Laeek Khan oli tavannut Sameena-nimisen potilaansa kautta kaksi tämän poikina esittäytynyttä miestä. Miehet väittivät tuntevansa taikurin, jonka lääkäri lopulta tapasi. Hän puolestaan myi lääkärille noin 80 000 euron hintaan Aladdin Ka Chiragiksi, eli Aladdinin taikalampuksi kuvailemansa esineen.

Taikalampun piti täyttää Laeek Khanin toiveen tulla miljardööriksi. Lääkärin mukaan hän jopa tapasi lampun hengen. Khan kuitenkin tajusi myöhemmin kyseessä oleen todellisuudessa vain yksi häntä huijanneista miehistä.

Lopulta lamppuun pettymään joutunut Khan otti yhteyttä poliisiin ja ilmoitti joutuneensa huijatuksi. Vice-lehden mukaan kaksi heistä on sittemmin pidätetty, mutta Sameena on edelleen vapaalla jalalla.