Ilmatieteen laitos: Viime yönä rikottiin lämpöennätyksiä – lokakuun säätrendi jatkuu

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ilmatieteen laitoksen mukaan Suomessa rikottiin viime yönä lämpöennätyksiä. Etenkin maan etelä- ja lounaisosissa rikottiin asemakohtaisia kuukausiennätyksiä. Lokakuu oli puolestaan yli kaksi astetta tavanomaista lämpimämpi.

– Viime yö oli ennätyksellisen lämmin! Edellinen (3.11.2015) marraskuun lämpöennätys 14,3 astetta lyötiin Porin rautatieasemalla lukemalla 14,4 ja lentokentällä 14,7 astetta. Myös muualla maan etelä- ja lounaisosassa tehtiin asemakohtaisia kuukausiennätyksiä, Ilmatieteen laitos kirjoittaa Twitterissä.

Lauha sää johtuu etelävirtauksesta. Ilmatieteen laitoksen mukaan syksyn lämmin kausi oli todella harvinainen ja yhtä lämpimiä lokakuita esiintyy keskimäärin kerran 10–20 vuodessa. Lokakuu oli myös lähes koko maassa tavanomaista sateisempi. Kuukauden puolivälin jälkeen oli kuitenkin noin viikon kestänyt tavanomaista kylmempi jakso, jolloin pohjoiseen satoi monin paikoin ensilumi.