Iso-Britannian ensimmäinen vegaaninen teurastamo avasi ovensa – tuotteet heti loppuunmyyty

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lihaa hämmästyttävän paljon maultaan, ulkomuodoltaan ja suutuntumaltaan muistuttavat tuotteet ovat jo tuttu näky monissa peruskaupoissakin. Nyt Iso-Britanniaan on avattu maan ensimmäinen vegaaniseksi teurastamoksi kutsuttu Rudy’s Vegan Butcher -liike.

Teurastamo on tässä tapauksessa hieman harhaanjohtava termi, sillä liiketila muistuttaa ennemminkin lihatiskiä. Myynnissä on kokonaan kasvisperäisiä versiota muun muassa pihveistä, kalkkunasta, pekonista, makkarasta ja verimakkarasta. Perinteisempien lihatiskien tavoin tuotteista leikataan asiakkaille tiskillä juuri toivottu määrä.

Lontoon Islingtonissa sijaitsevan Rudy’s Vegan Butcherin eteen muodostui sen avajaispäivänä 1. marraskuuta pitkä jono. Vegaanisten tuotteiden kysyntä oli niin suurta, että liikkeen verkkokauppa myytiin tyhjäksi vielä saman päivän aikana.