Portugali aikoo maailman vastuullisimpien matkakohteiden joukkoon

Matkailu · Stara.fi

Matkailumaana suosiotaan ennen koronakriisiä suomalaisten keskuudessa nostanut Portugali on aloittanut uuden kolmivuotinen suunnitelman, jonka myötä se aikoo maailman vastuullisimpien matkakohteiden joukkoon. Portugali haluaa olla kärkikastissa myös kestävässä kehityksessä.

– Lähtökohtana ovat YK:n kestävän kehityksen tavoitteet, kiertotalous sekä alan sidosryhmien ja henkilöstön osallistaminen. Tavoitteena on muun muassa kasvattaa energiatehokkaiden matkailuyritysten määrää 50 prosentilla ja antaa 50 000 matkailualan työntekijälle vastuullisuuskoulutus vuoteen 2023 mennessä, Portugali tiedottaa.

Azorit, Portugali, Kuva: ATA Azores Tourism
Madeira, Portugali, Kuva: Portugalin matkailutoimisto

Koronapandemia on muuttanut monin tavoin yhteiskunnan dynamiikkaa, synnyttänyt talouskriisin ja auttanut samalla vähentämään ympäristökuormitusta. Pandemia nähdään mahdollisuutena kiihdyttää kestävien käytäntöjen ja periaatteiden omaksumista liiketoiminnan kehityksessä. Hankkeessa aiotaan onistua panostamalla kehitykseen, joka on taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävää.

– Ilmastonmuutos, energiamurros, digitalisaatio ja kestävä kehitys ovat jo pitkään olleet suuria puheenaiheita Portugalin politiikassa. Portugalin matkailualan avainsanoja ovat samalla olleet laatu ja turvallisuus, kertoo Visit Portugalin Pohjoismaiden-johtaja Stig Kaspersen.