Yksinäisille ihmisille kehiteltiin lohtua kävelyillä tarjoava robottikäsi

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksinäisyydestä kärsiville ihmisille on kehitelty Japanissa erityinen lohtua tarjoava robottikäsi. Keksintö ei ole tarkoitettu siihen tarkoitukseen, mikä monille saattaa tulla ensimmäiseksi mieleen. Laitteen on tarkoitus simuloida seurustelukumppanin kanssa käsi kädessä kävelemistä.

Gifu-yliopiston insinööritutkijoiden luomus tunnetaan nimellä Osampo Kanojo, eli tyttöystäväni kävelyllä. Robottikäden ulkopinta on valmistettu naisen kättä muistuttavaksi kuvaillusta pehmeästä materiaalista, ja siinä on sisäinen lämmitin. Painesensorin ansiosta robottikäsi puristaa takasin sitä puristettaessa.

Käsi jopa reagoi liian nopeaan kävelyyn, ja älypuhelimeen ladattava sovellus soittaa virtuaalityttöystävän askelien ääniä. Seurustelukokemus kruunataan robottikäden lämmitettynä erittämä naisten shampoo. Laitteen kehitellyt tiimi uskoo Sora News 24 -sivuston mukaan keksinnön voivan tarjota lohtua erityisesti koronapandemian keskellä yksinäisyydestä kärsiville.