Daruden Sandstorm ylitti 200 000 000 kuuntelun rajan Spotifyssä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Konemusiikin suomalainen supertähti Darude on tehnyt Sandstorm-hitillään historiaa monin tavoin. Nyt kappale on ylittänyt 200 miljoonan kuuntelukerran rajan Spotifyssä. Esimerkiksi YouTubessa kappaleen virallista videota on kuunneltu ja katsottu 192 miljoonaa kertaa. Lisäksi se on saanut satoja miljoonia kuuntelukertoja esimerkiksi elokuvissa ja urheilukilpailuissa.

Sandstorm julkaistiin lokakuussa 1999, ja se levisi tarttuvuutensa ja tunnistettavuutensa ansiosta klubeille ja soittolistoille ympäri maailman. Ennen suoratoistopalveluiden aikaa kappale saavutti menestystä latauspalveluissa ja fyysisinä kappaleina myyden kultaa Yhdysvalloissa, Saksassa ja Ruotsissa sekä platinaa Iso-Britanniassa ja Suomessa.

Sandstorm on Spotifyn striimatuin suomalainen kappale, ja se on jäänyt elämään energisoivana hyvän mielen tanssibiisinä ihmisten mielissä ympäri maailman. Samalla Sandstormista on tullut monella tapaa ikoninen hitti, jota on kuultu Hollywood-elokuvissa, mainoksissa ja hengennostatusbiisinä monissa kansainvälisissä urheilutapahtumissa.

Muun muassa Etelä-Carolinalainen Gamecocks-jalkapallojoukkue on ottanut Sandstormin epäviralliseksi tunnusbiisikseen, ja se nostattaa tunnelmaa 80 000 hengen yleisölle jokaisen ottelun alussa. Darude on yhä kysytty artisti ympäri maailman. Parhaillaan koronarajoitusten aikaan hän ei kuitenkaan pysty keikkailemaan ulkomailla samaan tapaan kuin yleensä. Sandstormin on säveltänyt Ville Virtanen ja tuottanut Jaakko ”JS16” Salovaara. Sen julkaisi ensimmäisenä 16 Inch Records.