Hyeenat ja hyeenakoirat eivät siedä toisiaan – hyytävä kohtaaminen videolle

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Savannikoirat ovat toiselta tunnetulta nimitykseltään hyeenakoiria, mutta tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että ne olisivat ystävällisissä väleissä hyeenoiden kanssa. Nyt videolla nähdään eräs harvinainen kohtaaminen, jossa yksinäinen hyeena sattui savannikoiralauman tielle.

YouTubessa on alkanut uudelleen leviämään muutama vuosi sitten kuvattu video, joka on peräisin Etelä-Afrikasta Kruger Park -kansallispuistosta. Puisto toimii kotina niin leijonille, kirahveille, seeproille, elefanteille kuin hyeenoillekin. Videolla nähdään miten hyeena ja savannikoiralauma toimivat kohdatessaan toisensa.

Savannikoirat ja hyeenat kilpailevat samasta ravinnosta, minkä vuoksi ne eivät varmasti olekaan ystäviä keskenään. Videolla hyeena tietää olevansa alakynnessä, minkä vuoksi se pysyy rauhallisena savannikoirien härnätessä ja piirittäessä sitä. Muutaman näykkäysyrityksen jälkeen savannikoirat jättävät hyeenan rauhaan.