Tanskassa tapetaan 17 miljoonaa tarhaminkkiä – syynä mutatoitunut koronavirus

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tanska on määrännyt kaikki maan 17 miljoonaa tarhaminkkiä lopetettaviksi. Syynä on pelko minkkitarhoilla havaitun koronaviruksen mutatoituneen version leviämisestä ihmisiin. Päätöksestä ilmoitti Tanskan pääministeri Metter Fredriksen.

Pääministerin mukaan päätös tarhaeläinten lopettamisesta tehtiin terveysviranomaisten suosituksesta. Mutatoitunut koronavirus heikentää elimistön kykyä tuottaa vasta-ainetta, minkä ansiosta se saattaisi tehdä parhaillaan kehitteillä olevat covid-19 -rokotteet tehottomiksi. Viranomaisten tietoon on BBC:n mukaan tullut viisi tapausta joissa mutatoitunutta virusta on löydetty tarhaminkeiltä ja 12 tapausta, joissa virus on tarttunut ihmisiin.

Poliisin mukaan minkit tullaan tappamaan niin pian kuin mahdollista. Koronaviruksen uutta muotoa on tavattu myös muiden Euroopan maiden minkkitarhoissa kuukausien ajan. Esimerkiksi Espanjassa 100 000 tarhaminkkiä määrättiin lopetettavaksi heinäkuussa mutatoituneen koronaviruksen vuoksi.