Kannabiksen viihdekäyttö laillistetaan jo 12. Yhdysvaltojen osavaltiossa – tuoreimpana New Jerseyssä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suhtautuminen kannabikseen on muuttunut suuresti Yhdysvalloissa kuluneiden vuosikymmenten aikana. Nyt sen viihdekäyttö ollaan sallimassa jälleen yhdessä maan osavaltiossa, tällä kertaa New Jerseyssä.

Kannabislain löysäämistä kannatti 67,2 prosenttia äänestäjistä vastustajien jäätyä 32,8 prosentin vähemmistöön. Sen myötä kannabiksen viihdekäyttö tullaan sallimaan New Jerseyssä 21 vuotta täyttäneille. Lisäksi laillista tulevat olemaan kannabiksen kasvatus, jalostus ja myynti.

Äänestystuloksen myötä New Jersey on jo 12. viihdekäytön laillistava osavaltio. Kannabiksen sallimisen odotetaan tuovan osavaltiolle vuosittain 210 miljoonan dollarin edestä verotuloja. Lakiuudistus astuu tosin voimaan vasta 1. tammikuuta, ja tuotteiden myyntiin liittyvien sääntöjen viilaamisessa saattaa kestää New York Post -lehden mukaan vielä useita kuukausia.