Partiolaisten adventtikalentereiden myynti alkoi – koronavirus vaikuttaa kampanjaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Partiolaisten adventtikalenteri on ikoninen ja joulunalusaikaan kuuluva hankinta monessa perheessä. Partiolaiset ovat myyneet kalentereita ovelta ovelle ja kauppakeskuksissa sekä erilaisissa tapahtumissa. Tänä vuonna myyntiä on viety enemmän nettiin.

– Adventtikalentereiden myynti on partiolaisten vuoden tärkein varainhankintakampanja, jonka tuotosta valtaosa menee suoraan paikallisille partiolaisille. Tuottoja käytetään esimerkiksi leirien ja retkien järjestämiseen, varustehankintoihin ja kämppien kunnostamiseen, Suomen Partiolaiset tiedottaa.

Uudet myyntitavat, turvallisen myynnin suunnittelu sekä verkkokauppa mahdollistavat yli 70-vuotisen perinteen jatkumisen. Turvallisimmin partiolaisia voi tukea tilaamalla kalenterin netistä. Partiolaiset toivat kalenteriperinteen Suomeen vuonna 1947, josta lähtien partiolaisten adventtikalenteri on kuulunut lukuisten suomalaisten joulunodotusperinteeseen.