Turistiretket Titanicin luo alkavat 2021 – hinta yli 100 000 euroa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Atlantin valtameren pohjassa makaavaan maailman tunnetuimpaan laivanhylkyyn, vuonna 1912 uponneeseen Titaniciin on pian mahdollista tutustua turistikierrosten muodossa. Sukellusveneellä toteutettavia kierroksia tarjoaa yksityisasiakkaille kanadalainen OceanGate Expeditions -yhtiö.

Yhteensä kahdeksan vuorokautta kestäville matkoille otetaan mukaan kerrallaan yhdeksän seikkailua varten siviititukijoiksi nimettävää turistia. Mukana on myös hylkyyn perehtyvä, todellisista tutkijoista koostuva tiimi. Titanicin yli 3 700 metrin syvyydessä sijaitsevaa hylkyä päästään hämmästelemään lähietäisyydeltä 6-8 tuntia kestävän sukellusveneretken muodossa.

Matka Titanicin hylylle maksaa 125 000 dollaria, eli noin 105 400 euroa per henkilö. Aivan kuka tahansa ei pääse mukaan kierroksille, sillä hakijoiden täytyy muun muassa läpäistä videohaastattelu ja osallistua harjoituksiin ennen varsinaista matkaa. Sukelluskierrokset ovat kuitenkin jo tässä vaiheessa osoittautuneet suosituiksi, sillä vuonna 2021 alkaville ensimmäisille kuudelle retkelle on ilmoittautunut BBC:n mukaan jo 36 Titanicin hylystä kiinnostunutta henkilöä.