Yhdysvalloissa vietettiin vaalivalvojaisia – kannabiksen ja alkoholin myynti nousi hurjasti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvalloissa on jännitetty kuluneella viikolla presidentinvaalien pitkäksi venynyttä tulosten selviämistä. Nyt maan kansalaisten on paljastettu viettäneen vaalivalvojaisia pitkälti päihteiden ja pikaruoan parissa.

Alkoholia, ruokaa ja kannabista koteihin toimittavien yritysten myynti kasvoi huimasti tiistaina ja keskiviikkona. Esimerkiksi alkoholin kotiinkuljetuspalvelu Drizlyn myynti kohosi New Yorkissa 110 prosentilla ja Washington D.C.:ssä jopa 133 prosentilla neljään edeltävään tiistaihin verrattuna. Republikaanienemmistön osavaltioissa myynti kasvoi 33 prosentilla, demokraattienemmistön osavaltioissa peräti 75 prosentilla.

Kannabisen kotiinkuljetuspalvelu Eaze puolestaan paljasti tilausten nousseen tiistaina 17 prosentilla. Eniten asiakkaat tilasivat valmiiksi käärittyjä savukkeita ja sähkösavukkeita. Yhtiön edustajan mukaan tämä viittaa ihmisten halunneen päihtyä nopeasti.

Google Trends puolestaan paljastaa amerikkalaisten googlanneen tiistai-iltana ennätyslukemin lähellään olevia pizzerioita, kiinalaisia ravintoloita, sushia, meksikolaista ruokaa ja viinakauppoja. Los Angeles Times -lehden mukaan paikallisissa pizzerioissa tilauksia vastaanotettiin jopa kolme kertaa enemmän kuin normaaleina tiista-iltoina.