Aseistetut huumehörhöt rikkoivat kerrostalon ulko-oven Lahdessa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisille ilmoitettiin hätäkeskuksen kautta keskiviikon ja torstain välisenä yönä Lahden keskustassa tapahtuneesta välikohtauksesta. Ilmoituksen mukaan kaksi henkilöä rikkoi kerrostalon ulko-oven ikkunaa. Toinen tekijöistä pakeni paikalta poliisin saapuessa.

Poliisi löysi kerrostalon luota paenneen 26-vuotiaan miehen tapahtumapaikan läheisyydestä. Toinen tekijä, 19-vuotias nainen, otettiin kiinni puolestaan tapahtumapaikan porraskäytävästä. Pariskunnalle tehtiin turvallisuustarkastus.

Miehen hallusta löytyi tarkastuksen yhteydessä ampuma-ase ja huumausaineita rikoksen tunnusmerkin täyttävä määrä. Poliisi tutkii asiaa vahingontekona, ampuma-aserikoksena ja huumausainerikoksena. Lahtea on kutsuttu Suomen huumepääkaupungiksi, jossa käyttö näkyy selvemmin katukuvassa kuin muualla Suomessa.