Malediivit on unelmien paratiisikohde – sopii muillekin kuin varakkaille

Matkailu · Terhi Piiroinen

Malediivit lienee yksi suosituimmista paratiisin lomakohteista vastavihityille pariskunnille. Matkakohde sopii myös muille, eikä sinne reissaamista kannata säästää erityistilannetta varten. Elämä jo itsessään on erityinen.

Travel and Leisure -lehti on nyt listannut yhdeksän asiaa, jotka Malediiveille matkustavan tulisi tietää. Vaikka matkustaminen on nyt haasteellista koronaviruspandemian vuoksi, voi seuraavaa reissua varten säästää rahaa ja suunnitella matkaa valmiiksi. Malediivit koostuu tuhannesta saaresta Intian valtamerellä. Siellä on veden päällä olevia luksusmajoituksia, joiden ympäristössä pääsee snorklaamaan, sukeltelemaan, uiskentelemaan ja nauttimaan ikimuistoisista auringonlaskuista.

Matkan aikana kannattaa vierailla useammalla saarella, eikä keskittyä vain yhteen kohteeseen. Vaikka Malediivit ovat maineeltaan luksuksenomainen, voi kohteeseen matkustaa myös pienemmällä budjetilla. Yksityisen bungalow’n sijaan voi varata huoneen hotellista tai vuokrata asunnon. Tarjolla on myös majoituksia merellä kelluvista veneistä.

Kohde sopii kaveriporukoille, perheille ja yksin reissaaville siinä miten rakastavaisillekin. Rantojen lisäksi kannattaa tutustua paikalliseen kulttuuriin ja perinteiseen elämäntyyliin. Vesi on olennainen elementti matkaa, joten alueella on käytettävä pelkästään merieliöille ystävällistä aurinkovoidetta.

Parhaiten lomatunnelmaan pääsee varatessaan täysihoidon, joka saattaa loppupeleissä tulla edullisemmaksi kuin joka ilta paikallisissa ravintoloissa aterioimalla. Syksyllä kohteessa voi nähdä pimeässä loistavaa planktonia. Lisäksi on hyvä muistaa, että Malediivit sopivat sijaintinsa puolesta välietapiksi muissa Intian valtameren kohteisiin matkustettaessa.