Venäläiskaupungin asukkaat järkyttyivät – joen vesi virtasi punaisena

Ohhoh! · Tim Isokivi

Venäjän Kemerovon asukkaita on viime päivinä kohdannut odottamaton näky. Paikallisen Iskitimka-joen vesi on yllättäen muuttunut punertavan väriseksi.

Punaisena virtaavasta joesta otetut kuvat ja videot levisivät nopeasti sosiaalisessa mediassa. Paikallisten mukaan edes sorsat eivät ole yllättävän ilmiön myötä uskaltaneet uimaan joen vedessä. Ilmiön on pelätty aiheuttavan terveysriskejä paikallisille asukkaille.

Daily Mail -lehden mukaan joen veden punaisen värin epäillään johtuvan kaupungin viemäriverkostossa tapahtuneesta vuodosta. Tiedossa ei kuitenkaan ole, mikä saaste tai kemikaali on tarkalleen ottaen värjännyt veden. Kyseessä ei ole ensimmäinen vastaava tapaus Venäjällä, sillä aikaisemmin tänä vuonna myös Gvozdnya-joen vesi värjäytyi punertavaksi saasteiden vuoksi.