Varkailta loppuivat lääkkeet – Oulussa kolmen päivän sisällä kaksi apteekkiryöstöä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Oulun poliisi kertoo varkaiden iskeneen viime päivinä kaupungin apteekkeihin. Ensimmäinen ryöstöyritys tapahtui Kastellin apteekissa lauantaina 7. marraskuuta hieman ennen kello yhdeksää. Ryöstäjä uhkasi henkilökuntaa kuula-aseella.

Mies sai haltuunsa lääkkeitä, mutta pakomatka tyssäsi henkilökunnan ansiokkaaseen toimintaan estettyään miestä pakenemasta. Lopulta paikalle saapunut vartija otti miehen kiinni. Tapausta tutkitaan ryöstö-nimikkeellä.

Toinen ryöstö tapahtui maanantaina iltapäivällä Pateniemen apteekissa. Huppuun ja kasvomaskiin sonnustautunut ja teräaseella varustautunut mies sai saaliikseen lääkkeitä. Ryöstäjä pakeni paikalta henkilöautolla, ja takaa-ajon päätteeksi poliisi otti kiinni kolme henkilöä epäiltynä törkeään ryöstöön. Pakomatkan aikana epäiltyjen auto törmäsi kahteen henkilöautoon.