Ukrainalaiset urheilijat toivat koronaryppään Vuokattiin – koko joukkue määrätty karanteeniin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lauantaina Suomeen saapunut 52 ukrainalaisen urheilijan ryhmä on testattu koronaviruksen varalta. He saapuivat Vuokattiin harjoitusleirille ja seitsemällä urheilijalla on todettu tartunta. Kaikki maahan saapuneet urheilijat on testattu ennen matkaa ja heti Suomeen saapumisen jälkeen.

Tartunnat on todettu oireettomilla henkilöillä. Koko joukkue määrättiin karanteeniin ja koronavirusta sairastavat eristyksiin, STT tiedottaa. Sotkamon kaupunki tiedotti hiljattain, että myös toisessa urheilijaryhmässä on todettu tartuntoja.

Ulkomaalaiset harjoittelijat on asetettu lähtökohtaisesti niin sanottuun urheilukuplaan, jossa he eivät ole kontaktissa muiden kuin joukkueensa kanssa. Ylen mukaan lähtömaiden testejä ei voida pitää luotettavina.

PÄIVITYS: Artikkelissa kerrottiin alunperin virheellisesti, että urheilijat olisivat olleet unkarilaisia. He ovat kuitenkin ukrainalaisia. Pahoittelemme virhettä.