Helsingissä tehtiin arkeologisia löytöjä – vanhoja rahoja ja astioiden sirpaleita rakennustyömaalla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen Kirjallisuuden Seura on kertonut, että heidän rakennuttamaltaan työmaalta on löytynyt arkeologisia esineitä Helsingin Hallituskadulta. Löydettyjen esineiden joukossa on muun muassa Suomen sodan aikaisia rahoja ja astioiden sirpaleita.

– Rakennustyömaan kaivuissa on tullut esille palokerros, joka on todennäköisesti peräisin Suomen sodan tapahtumista 1808−1809. Kerrostumassa on runsaasti palossa tuhoutuneiden asuinrakennusten sirpaloitunutta esineistöä, ja sen yhteydestä on löytynyt myös osin ehjänä säilynyt rakennuksenjäännös. On mahdollista, että paikalla on myös aikaisempi, isovihan tapahtumissa 1713−1721 syntynyt palokerros, Suomen Kirjallisuuden Seura tiedottaa.

Suomen Kirjallisuuden Seura akennuttaa maanalaiset makasiinitilat Hallituskadulle päärakennuksensa ja Ritarihuoneen väliin. Muinaisjäännöstä kaivetaan nyt pois arkeologisena tutkimuksena, joka alkoi perjantaina 6. marraskuuta.

SKS