Joensuulainen mies tehtaili petoksia netissä – huijasi rahaa pelikonsoleita ja puhelimia myymällä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Netissä käydään ahkerasti kauppaa etenkin koronan aikakaudella. Netin osto- ja myyntipalstat ovat houkutelleet runsaasti myös rikollisia aktivoitumaan ja ihmisten tulisi nyt olla erityisen tarkkana tuntemattomien kanssa kauppaa käydessä.

Joensuulainen kolmekymppinen mies tehtaili vuoden 2020 aikana yhteensä noin 30 petosta netin myyntipalstoilla.Miehen epäillään myyneen internetin eri myyntipalstoilla muun muassa pelikonsoleja ja matkapuhelimia. Kun ostaja oli maksanut tuotteen ennen postitusta, myyjä lopetti yhteydenpidon ostajaan kokonaan. Mies otettiin kiinni lokakuun lopussa.

Huijari myönsi kuulusteluissa erehdyttäneensä ostajia ja kertoi, ettei hänellä ole tosiasiassa ollut sitä omaisuutta, jota hän oli internetissä myynyt. Mies kertoi, että petoksella saadut rahat ovat kuluneet normaaliin elämiseen. Erehdytettyjä uhreja on ympäri Suomea.

Huijatuksi tulleiden taloudelliset menetykset ovat olleet muutamasta kymmenestä muutamaan sataan euroon. Rikoskokonaisuus on nyt saatettu syyteharkintaan.