Erittäin uhanalainen sarvikuono sai poikasen – eläintarha julkaisi syntymästä videon

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pensassarvikuono on erittäin uhanalainen laji, joka on tunnettu myös nimillä suippohuulisarvikuono ja mustasarvikuono. Nyt Iso-Britannian Chester Zoo -eläintarhassa päästiin todistamaan onnellinen tapahtuma kun sarvikuono synnytti nyt uuden poikasen.

Sarvikuonon poikanen on People-sivuston mukaan 12. poikanen, joka on viimeisen 20 vuoden aikana syntynyt Chester Zoo -eläintarhassa. Tapahtuma on lajin uhanalaisuuden vuoksi hyvin erityinen ja se on ilahduttanut suuresti niin eläintarhan henkilökuntaa kuin asiakkaitakin. Poikanen syntyi 29. lokakuuta Ema Elsa -nimiselle sarvikuonoemolle 15 kuukautta kestäneen tiineyden päätteeksi.

Eläintarha julkaisi sosiaalisessa mediassa videon, jossa nähdään sarvikuonon syntymä. Poikanen alkoi heti syntymänsä jälkeen harjoittelemaan jaloilleen pääsyä. Jo kymmenen minuutin kuluttua syntymästään poikanen seisoi neljällä jalallaan tukevasti ja ruokaili emonsa vatsan alla.