Linnan juhlien ohjelma julkaistiin – esiintyjinä muun muassa Diandra ja Aarne Pelkonen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Linnan juhlat vietetään tänä vuonna etänä televisiovastaanottimien ääressä. Perinteisen juhlavastaanoton sijaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio seuraavat suomalaisten kanssa, miten miten itsenäisyyspäivää vietetään eri puolilla Suomea.

– Itsenäisyyttä juhlitaan Presidentinlinnassa toisella tavalla kuin aikaisemmin. Poikkeuksellisissa oloissa voimme välittää tunnelmaa, jota kuvaisin sanoilla katsotaan Suomea silmiin. Kokea kansakunnan ainutlaatuinen menestystarina ja tunnistaa ne vahvuudet, joilla kaikki vaikeudet on voitettu ja tullaan voittamaan, presidentti Niinistö sanoo.

Illan aikana seurataan myös tunnelmia Presidentinlinnasta, jossa esiintyvät muun muassa Aarne Pelkonen, Diandra, Ylioppilaskunnan Laulajat, Kaartin soittokunta, kanteletaiteilija Ida Elina sekä näyttelijät Seela Sella ja Esko Salminen. Illan ensivalssin esittävät Suomen kansallisbaletin tanssijat. Perinteiseen tapaan itsenäisyyspäivänä kunnioitetaan veteraaneja ja lottia. Presidenttipari tapaa heitä itsenäisyyspäivän alla kahvihetken merkeissä sekä etäyhteyksin.

Illan aikana seurataan myös, miten itsenäisyyttä juhlistetaan eri puolilla Suomea. Samalla käydään tutustumassa yhteiskunnan eri aloihin. Aluelähetysten aiheet käsittelevät muun muassa hyvinvointiyhteiskuntaa, työtä- ja yrittäjyyttä, vapaaehtoistyötä sekä Suomen luontoa ja saamelaisuutta. Lisäksi kuullaan lasten ja nuorten sekä varusmiesten ajatuksia Ylen TV 1 -akanalla kello 19:30 alkaen.