Teinin sankariteko videolle – pelasti koulukaverinsa Heimlichin otteella

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Erilaisten ensihoitotapojen, kuten Heimlichin otteen opetteleminen voi pelastaa ihmishenkiä hätätilanteen yllättäessä. Nyt videolle on päätynyt erään teinipojan sankariteko koulun ruokalassa.

Utahin West Jordanissa asuva yhdeksäsluokkalainen Jackson Johnson kertoo kärsineensä koulupäivän ajan hikasta. Hikka muuttui vaaralliseksi kananpalan juututtua sen ansiosta hänen kurkkuunsa ruokatunnilla. Jackson yritti sylkeä palasta ulos roskakoriin, mutta sen osoittauduttua mahdottomaksi hän kääntyi ystävänsä puoleen ja viittoi olleensa tukehtumassa.

Jacksonin ystävä, Hunter Olson onnistui pelastamaan hänet nopeasti suoritetulla Heimlichin otteella. Hunter kertoo KUTV-uutissivuston mukaan oppineensa sen edellisenä vuotena koulussa. Tilanne ikuistui valvontakameran ansiosta videoksi, joka levisi nopeasti viraalina sosiaalisessa mediassa.