Joe Bidenistä Yhdysvaltojen historian vanhin presidentti – täytti perjantaina 78-vuotta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen seuraavaksi presidentiksi äänestettiin marraskuun alussa demokraattipuoluetta edustava Joe Biden. Nyt hän on merkkipäivänsä myötä saanut Yhdysvaltojen historian vanhimman valitun presidentin tittelin.

Joe Biden täytti perjantaina 20. marraskuuta 78 vuotta. Samalla hän rikkoi maan entisen presidentin, Ronald Reaganin asettaman aikaisemman ennätyksen. Reagan oli 77 vuotta ja 349 päivää vanha virkakautensa päättyessä vuonna 1989.

Biden astuu presidentin virkaan tasan kahden kuukauden päästä syntymäpäivästään, 20. tammikuuta järjestettävissä virkaanastujaisissa. Bidenin ikä on herättänyt huolta amerikkalaisissa, mutta tulevan presidentin lääkäri Kevin O’Connor on AP-uutistoimiston mukaan kuvaillut miehen olevan hyvinvoima ja tarmokas. Yhdysvaltojen istuva presidentti Donald Trump on Bideniä muutaman vuoden nuorempi, 74-vuotias.