Tutkimus: Suuvesi voi tuhota koronaviruksen puolessa minuutissa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Laboratoriotestien mukaan ihmisten kannattaa purskutella nyt tavallista enemmän suuvettä. Mikäli suuvedessä on 0,07 prosenttia setyylipyridiniumkloridia, pystyy se tuhoamaan koronavirusta. Testi toteutettiin Cardiffin yliopistossa.

Tutkijat suorittivat testejä yliopiston laboratoriossa matkimalla henkilön nenä- ja nielutulehdusolosuhteita. Testissä käytettiin kauppojen hyllyiltä tuttuja suuvesimerkkejä. Tulosten perusteella setyylipyridiniumkloridia sisältävät suuvedet tehoavat viruksen vähentämiseen.

Independent-lehden mukaan kliinisessä tutkimuksessa tutkitaan seuraavaksi, kuinka tehokkaasti suuvesi tuhoa koronaviruspotilaiden syljessä olevaa virusta. Kauppojen suuvesien tehoa testataan Walesin yliopistollisessa sairaalassa Cardiffissa. Tulokset julkaistaan todennäköisesti vuoden 2021 alussa.