Musta kuningatar nousi Netflix-hitiksi – rikkoi minisarjojen ennätyksen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Shakin pelaamisen maailmaan sijoittuva Musta kuningatar, eli The Queen’s Gambit on noussut yllätyshitiksi Netflixissä. Anya Taylor-Joyn tähdittämä sarja on suoratoistopalvelun mukaan rikkonut ennätyksen alustalla.

Mustaa kuningatarta on katseltu 28 vuorokauden aikana sen julkaisusta 62 miljoonassa taloudessa, minkä myötä se nousi Netflixin katsotuimmaksi minisarjaksi. Vaikka tämä ei tarkoita että läheskään kaikki heistä olisivat katsoneet sarjan kokonaan, on määrä merkittävä. Vastaavasti esimerkiksi hittisarja Stranger Thingsin kolmatta tuotantokautta ja Tiger Kingiä katseltiin niiden neljän ensimmäisen viikon aikana noin 64 miljoonassa taloudessa.

Walter Tevisin romaaniin perustuva Musta kuningatar -sarja kertoo Anya Taylor-Joyn näyttelemästä Beth Harmonista, joka nousee vaikean lapsuuden kautta shakkimestariksi 1960-luvulla. Ylistäviä arvosteluja keränneen sarjan on Insider-lehden mukaan paljastettu nostaneen katsojien, etenkin naisten kiinnostusta shakkia kohtaan.