Voimistelija pakeni Pohjois-Koreasta hyppäämällä aidan yli Etelä-Koreaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pohjois-Koreasta kotoisin olevan voimistelijan on kerrottu loikanneen maasta kirjaimellisesti. Hänen uskotaan käyttäneen liikunnallisia kykyjään päästäkseen Pohjois- ja Etelä-Korean välisten raja-aitojen ylitse.

Nimeämätön kolmikymppinen mies pidätettiin Etelä-Korean puolella joitain tunteja maahan saapumisen jälkeen. Hän kertoi olevansa entinen voimistelija ja haluavansa loikata maahan. Lyhyeksi kuvailtu mies kertoi hypänneensä noin kolmimetrisen aidan ylitse maiden rajoilla.

Etelä-Korean viranomaisten kerrotaan kuitenkin ihmetelleen, kuinka mies oli onnistunut livahtamaan maahan laukaisematta hälytyksiä tai tekemättä reikiä aitoihin.. Hänen onkin The Korea Herald -lehden mukaan täytynyt esitellä hyppytaitojaan viranomaisten edessä kahteen kertaan todistaakseen kertomuksensa oikeaksi. Toistaiseksi ei ole paljastettu, mihin lopputulokseen miehen kertomuksen suhteen on tultu.