Fucking jää historiaan Itävallassa – nimestä liian suuri taakka

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pieni itävaltalaiskylä Fucking on aiheuttanut etenkin englanninkieltä ymmärtävien keskuudessa huvittuneisuutta. Fucking on nimittäin englannin kielessä alatyylinen termi seksin harrastamiseen, ja se on myös suosittu kirosana.

Fuckingin kylän kyltistä on vuosien varrella tullut suosittu selfiekuvien kohde. Kylän 111 asukasta vitsi on mitä ilmeisimmin kuitenkin lakannut naurattamasta, sillä Fuckingin nimi on päätetty vaihtaa. Kylän nimi tulee Euronews-uutissivuston mukaan olemaan 01. tammikuuta 2021 alkaen Fugging.

Fuckingin nimi juontui alueella 700-luvulla asuneesta Focko-nimisestä miehestä. Vaikka selfiekuvia ottaneet, kylttejä varastelleet ja jopa niiden edessä seksiä harrastaneet turistit ovat aiheuttaneet harmaita hiuksia osalle paikallisista asukkaista, on Fucking-nimi myös näkynyt positiivisesti esimerkiksi paikallisten postikorttien ja t-paitoja valmistajien yrittäjien elinkeinossa. Nimi on toiminut myös inspiraationa saksalaiselle Fucking Hell -oluelle.