Koronariskin vuoksi tapetut minkit nousivat haudoista – tapaus järkyttää Tanskaa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Jopa 17 miljoonaa tarhaminkkiä määrättiin taannoin lopetettavaksi Tanskassa koronariskin vuoksi. Minkeissä oli havaittu ihmisiin tarttuvaa covid-19 -taudin uutta muotoa, jonka pelättiin vaikeuttavan viruksen torjumista rokotteilla.

Nyt minkkien joukkohaudalla on törmätty karmivaan ilmiöön. Tuhansien lopetettujen minkkien ruumiit ovat yllättäen nousseet maan pinnalle. Syy ilmiölle piilee mätänevien ruumiiden sisälle kehittyneistä kaasuista, jotka ovat saaneet ne turpoamaan ja nousemaan ylös.

Koronaviruksen leviäminen niin kutsutuista zombiminkeistä on paikallisten viranomaisten mukaan pieni, mutta ihmisiä kehotetaan silti pysymään kaukana raadoista. Ongelmaa on pyritty korjaimelaan kaatamalla minkkien ruumiiden päälle lisää multaa. Jatkossa raadot pyritään myös hautaamaan nykyistä syvemmälle, uutisoi Business Insider.