Ota taapero mukaan jouluaskarteluihin – nämä hommat pikkuväki hallitsee

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Joulu on lasten juhlaa. Tenavien kanssa on mukava puuhastella jouluaskareita, jos ne pidetään tarpeeksi yksinkertaisena. Perheen pienempiä lapsia ei kannata ottaa mukaan monimutkaisten piparkakkutalojen rakentamiseen ainakaan insinööripuolen töihin.

Sen sijaan taaperoiden kanssa onnistuvat helpommat leipomukset ja koristelut. Anna pikkuisten käsien luoda joulutaidetta paperille ja leikkaa siitä sen jälkeen pyöreitä kuvioita. Lisää pallon muotoisiin paloihin langat ja ripusta kuuseen joulukoristeeksi.

Lapset voivat painaa kuvioita ja koristella joulukortteja. Käden kuvasta voi muotoilla joulupukin kasvot, poron pään tai joulukuusen riippuen siitä, mihin väriin käden kastaa. Anna pikkuaskartelijalle joulukuusen muotoisia pahveja, joita hän saa koristella tarroilla. Taaperot osaavat myös syödä piparitaikinaa erinomaisesti, joten leipomistalkoot on hauska järjestää yhdessä.